Druppel

Mijn oom. Mijn grootouders. Mijn beste vriend.

Sinds vorige week ook officieel mijn vader. Het verdict met de grote K.

Dit wordt geen zielig relaas. Ik ga niet op uw gemoed spelen. Er is kracht, er zijn hoopgevende prognoses. Ik wou natuurlijk wel dat onze gezamelijke overheden miljarden pompten in medisch onderzoek en dat ze de oorlogen sponsorden door bloemetjes te verkopen aan de uitgang van de supermarkt. Het zou beide misselijkmakende problemen ten goede komen. Maar helaas ligt de bittere realiteit vandaag heel anders.

Geprangd tussen rode neuzen en warme weken ga ik u ook niet om geld vragen. Ik ga het geven. U kan mij helpen. Vrees niet, we gaan geen kerstsingle inzingen. Als auteur verdien ik – u mag dat weten – twee euro per verkocht boek. (Begrijpt u nu waarom Herman Brusselmans er zo mager uitziet?)

Van ieder exemplaar van mijn debuutroman ‘Vrolijke, vrolijke vrienden’ dat vanaf vandaag 7 december tot 31 december over de toonbank gaat, stort ik mijn verdiensten integraal door naar ‘Kom op tegen kanker’.

Doe ik dit deels omdat het dicht bij mij gebeurt? Ja, ik ben daar eerlijk in. Maar het gaat veel verder dan dat. Iedereen kent iemand. Daar ben ik van overtuigd. Als u dus voor ‘Vrolijke, vrolijke vrienden’ gaat als eindejaarscadeau betaalt u er niets extra voor maar kiest u  bewust om samen met mij een druppel op een hete plaat te zijn.

Vergeef mij de naiëve gedachte dat een massa druppels een verschil kunnen maken.

Dimitri – D! – Verbelen

De kleine lettertjes:

– Bedrag wordt bepaald door de verkoopscijfers die mij in januari verstrekt worden door uitgeverij Lannoo (mede bepaald door meetbureau GFK).

– Mijn bewijs van overschrijving zal in de loop van januari gepost worden op de Facebookgroep ‘Vrolijk relativerende liga …’

– Zijn er mensen die dit zullen bestempelen als een commerciële zet om meer boeken te verkopen? Waarschijnlijk wel. Tegen hen zeg ik: zet uw cynisme tegen deze actie om in iets constructief. Negeer mijn oproep. Steek per keer dat u tegen dit of een ander goed doel vloekt, een euro in een spaarpot en stort het door naar een positief initiatief waar u wel achter staat.

KOTKVVV

Advertenties