Eunuch en de kleurloze assistentiepersonen

Er waren eens …een paar mensen beledigd door de figuur van Zwarte Piet.

Dus gaven we hem roetstrepen.

Toen waren er enkele racisten boos omdat zij er op stonden dat er minstens één keer per jaar een pikzwarte man ’s nachts hun huis binnendrong. Dat was een kwestie van normen en waarden.

Om iedereen tevreden te houden werden de roetvegen aanpasbaar gemaakt naar persoonlijke voorkeur.

Een jaar later waren de atheïsten ontzet omdat de Sint gebaseerd bleek op een katholieke heilige. Dus namen we hem zijn staf, mantel en mijter af.

Plots waren er een paar vrouwen boos omdat hij, als man, een bevestiging bleek van de machocultuur. Na een kort maar hevig debat en een kleine incisie ging de man uit Spanje verder door het leven als eunuch. De schoorsteen werd vervangen door een symbolisch breekbaar glazen plafond dat bij elke intrede aan diggelen werd geslagen.

Na een klacht van Europa, dat vond dat er te veel mandarijntjes uit Spanje werden geïmporteerd, werd de stoomboot in beslag genomen. De federale regering zag zijn kans schoon om de suikertaks op in menselijke vorm gegoten chocoladefiguren te verdubbelen. Dit in het belang van de gezondheid van zowel staatskas en kind. De gewestregeringen waren van mening dat dit geen federale bevoegdheid was en verhoogden op hun beurt de belastingen op speculoos.

De federatie van minderheden stond er op dat er per 50 gelijkwaardige kleurloze assistentiepersonen (per koninklijk besluit de nieuwe benaming van Zwarte Piet) minstens eentje met dwerggroei, eentje met een rolstoel, eentje met een hazenlip, eentje met een psychische aandoening naar keuze en eentje met een ingegroeide teennagel moest zitten.

Toen dat allemaal achter de rug was, bleken zowel de christelijke, islamitische als de joodse gemeenschap ontzet omdat de Eunuch en zijn gelijkwaardige kleurloze assistentiepersonen de vrijheid ontnomen werd om religieuze symbolen te dragen. Het was een verademing om te zien dat deze gemeenschappen eindelijk in harmonie achter eenzelfde standpunt konden staan.

Toen quasi iedere volwassene min of meer tevreden was, ben ik in alle anonimiteit en met schaamrode strepen op de wangen met mijn zoontje naar de speelgoedwinkel gereden. Ik heb hem een genderneutraal, ecologisch geproduceerd, opvoedkundig verantwoord stuk speelgoed laten kiezen.

Hij koos een Basic building set van Lego.

Mocht iemand zich beledigd voelen door zijn keuze, dan kan u al uw klachten mailen naar maghetgewoonookleukzijn@firstworldproblems.be

Met kindvriendelijke groeten,

Dimitri Verbelen

Advertenties