Beste Facebook, liefste gore k*tcensor

Er is voor alles een eerste keer. En dus besloot het grootste sociale netwerkplatform ter wereld mij te censureren. Een donderslag bij facebookblauwe hemel. Blijkbaar was mijn laatste schrijven aanstootgevend en dus moet ik 24 uur in de virtuele strafhoek staan. Mijn (ondertussen ruim gedeelde) blogpost werd eenzijdig en zonder mogelijkheid op weerwoord verwijderd. Dit zowel op mijn wall als op de ‘Vrolijk relativerende liga ter bestrijding van azijnpis en verzuring’ waar ik al jaren, onder het pseudoniem D! mij ei kwijt kan.

Het stuk dat niet door de beugel kon had als – toegegeven, weinig stichtende – titel ‘Beste Roland, liefste gore kutracist’ (u kan het vinden door HIER te  klikken). Het onderwerp: de onverholen platvloerse en racistische praat die probleemloos op sociale netwerken kan gedijen zonder enig weerwerk van het medium of de beheerders. Hoort u de klokken van de ironie ook al in de verte luiden? Mijn protest heb ik via een goed verstopte link aan de onzichtbare uitvoerder van het vonnis overgemaakt. Het zou mij echter verbazen mocht deze binnen de tijdspanne van de opgelegde ban een antwoord formuleren op mijn vragen. Het is maar dat ik graag had geweten wat nu net de reden van deze ingreep is. Vermoedelijk, maar dat is dus werkelijk een gok, draait het om het dialectische gebruik van de vagina in de titel van mijn stuk. Kut vind ik dat. Inhoudelijk zie ik immers weinig graten, maar bon, bij een deus ex machina zonder duiding heeft een mens er natuurlijk het raden naar.

De aanleiding van het gedeelde stuk was de stroom van racistische reacties op de dood van een landgenoot bij de terroristische aanslag op een dancing in Turkije. Blijkbaar zijn dit soort mensen van mening dat iedereen op basis van de minste afwijkende tint in het huidpigment serieus moet integreren, maar als die jongeman zich met een glas in de hand en enigszins heupwiegend gaat ontspannen in een dansgelegenheid in een zonovergoten land (is er iets Belgischer dan dat verlangen?) is hij plots niet langer ‘enen van ons’. Wel excuseer mij zeer, liefste gore dialectische vaginaracist, maar spaar uw walging voor de lafaard van IS die de trekker overhaalt en niet voor de jonge gast die door zijn kogel het leven liet.

Ik probeer hier echter het positieve van in te zien. Als het voor Facebook immers opportuun en vooral technisch haalbaar is om bijdrages zoals die van mij zonder discussie en relatief snel te verwijderen, dan moet dat zeker lukken met overduidelijk platvloerse, seksistische, walgelijke, beledigende, racistische … berichten die zo welig op hun platform tieren maar tot op heden ongemoeid werden gelaten. Als dat geen goed nieuws is!

PS: ik zou dit en de originele post uiteraard graag terug op Facebook willen gooien, maar helaas is dit momenteel technisch onmogelijk, met dank aan de grote censor.

PPS: de * in de titel staat uiteraard voor de letter ‘a’

fullsizerender-4

Advertenties

Een gedachte over “Beste Facebook, liefste gore k*tcensor

Reacties zijn gesloten.