Bio

1973 is niet echt een jaar dat veel belletjes doet rinkelen. “Live and let die” en “Jesus Christ Superstar” vonden hun weg naar de bioscoop, Eddy Merckx won de achtste editie van de Amstel Gold Race en Pablo Picasso ruilde het tijdelijke permanent in voor het eeuwige. “Kruistocht in spijkerbroek” zocht zijn weg naar de boekenrekken en gelijktijdig ook naar het collectief geheugen.

1973 is tevens het jaar van mijn teraardebestelling. Geef toe, een veel toepasselijker woord voor een geboorte dan voor een begrafenis, toch?

Na een zorgeloze jeugd en een beschermde vorming in de Vrije Basisschool van Aaigem trok ik naar het Sint-Maarteninstituut te Aalst voor de verdere ontplooiing van mijn mogelijkheden. Na het afsluiten van deze zeer educatieve maar weinig boeiende hoofdstukken, stortte ik mij op de hogere studies. Ik viel hopeloos te pletter.

Steeds spookten er verhalen en stuurloze zinnen door mijn hoofd, zonder dat ze ooit hun weg naar het papier vonden. Sinds enkele jaren is er echter iets fundamenteel veranderd. Ik voel meer dan ooit de behoefte om te schrijven, te bewaren. Die drang resulteerde in een aantal gedichten (publicatie in literair tijdschrift ‘Gierik & NVT’, shortpoëziebundel ‘OdeGand, Festival van Vlaanderen’, winkelversie ‘1001 liefdes’, uitgegeven door De Bezige Bij) maar tevens in een toneelstuk (‘Het Vertrek’) dat werd opgevoerd in 2012 (uitvoering door Toneelatelier Aalst). Geruime tijd maakte ik actief deel uit van de redactie van de cultuurwebsite Cutting Edge, waar ik zowel muziek als boeken recenseerde. Ook schreef ik columns voor de Gentse ‘alternatieve’ stadskrant ‘Dzjoef’ en het blad ‘Klasse voor ouders’. Regelmatig worden opiniestukken van mijn hand geplaatst in De Standaard en De Morgen.

Neem ook gerust een kijkje op de Facebookgroep ‘Vrolijk relativerende liga ter bestrijding van azijnpis en verzuring’, mijn gedachtenhaven waar ik een basis van meer dan 39.000 leden heb opgebouwd die ik op geregelde tijdstippen bestook met schrijfsels van eigen hand. De zichtbaarheid van dit project lag tevens aan de basis van de uitgave van mijn gelijknamige boek (ISBN 978-94-6131-191-7, uitgegeven bij Van Halewyck)

Mijn eerste roman ‘Vrolijke, vrolijke vrienden’ (uitgeverij Lannoo) verscheen in september 2015, de tweede druk volgde een maand later.

Momenteel werk ik aan een theatermonoloog onder de vleugels van Anton Cogen. Het resultaat krijgt u te zien tijdens de Gentse Feesten van 2016 (dagelijkse opvoeringen in het befaamde ‘Glazen Straatje’)

profielfoto

Advertenties

7 gedachtes over “Bio

 1. Beste Dimitri,

  Wat jammer te lezen over jouw vader. Ik hoop van ganser harte dat hij een goed herstel tegemoet gaat!

  Bedankt ook om 2€ per verkocht boek aan Kom op tegen Kanker te geven. Da’s een erg gewaardeerd gebaar.

  Je kan steeds ‘officieel actievoerder’ worden, dan kunnen wij ook promotie maken voor jouw boek op onze site.

  Interesse? Surf dan naar http://www.komoptegenkanker.be/organiseer-zelf-een-actie.

  Warme groeten,

  Yves
  Kom op tegen Kanker

  Liked by 1 persoon

 2. Beste,
  Ik zou u graag om een hele kleine gunst vragen, niet meer dan kleinschalig te doen waar je goed in bent: schrijven (en bovendien Kom Op Tegen Kanker-gerelateerd). Ik zou dit echter liever persoonlijk toelichten dan via een openbare reactie. Is er de mogelijkheid om u persoonlijk de contacteren. Mail me gerust: joranejanssens@hotmail.be

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s